Celoštátne odborné stretnutie: Časovaná bomba GDPR: Ochrana osobných údajov v roku 2018

Nové pravidlá - Miliónové sankcie - Reálne riziká

Od 25. mája 2018 budú účinné nové európske nariadenie o ochrane osobných údajov GDPR a rovnako tak aj nový Zákon o chrane osobných údajov, platné aj pre Slovenskú republiku, ktoré vyžadujú, aby sa prevádzkovatelia priebežne pripravovali na ich aplikáciu v praxi.

Vzhľadom na náročnosť postupov pri zavádzaní a aplikácii nových povinností do praxe nie je možné, aby všetko stihli za pár dní. Príprava si vyžaduje niekoľkomesačné úsilie. Navyše, pri akomkoľvek pochybení hrozia obrovské sankcie až do výšky 20 000 000 EUR alebo 4 % celosvetového ročného obratu – podľa toho, čo je vyššie.

Nariadenie GDPR zavádza nové opatrenia a pojmy, oznamovacie povinnosti voči dotknutým osobám i inštitúciám verejnej správy či právo na zabudnutie. Taktiež rieši ďalšie údaje, ktoré sa považujú za osobné len za istých okolností. Ako sa dotknú nové pravidlá praxe? Priblížime Vám na našom odbornom stretnutí!

 

Na našom odbornom stretnutí vystúpia:

JUDr. Lucia Semančínová – seniorný právny expert, špecializuje sa na oblasť ochrany osobných údajov a informačnej bezpečnosti.

Mgr. Ing. Martin Konvit – advokátsky koncipient, venuje sa najmä právu informačno- komunikačných technológii a právu duševného vlastníctva

Ing. Miroslav Ilavský – špecialista v oblasti bezpečnosti a ochrany osobných údajov  

JUDr. Barbora Hambalek Lániková – odborníčka na ochranu osobných údajov a advokátka

Mgr. Irena Hudecová  Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

 

Cena odborného stretnutia zahŕňa:
      • Vstup na celodenné odborné stretnutie
      • Podkladové materiály
      • Celodenné občerstvenie a teplý obed 

 

NEPREHLIADNITE: Pri prihlásení na odborné stretnutie môžete získať publikáciu Osobná zodpovednosť a riziká štatutárnych zástupcov a riaditeľov s 50% ZĽAVOU!

Na toto školenie už nie je možné sa objednať. V prípade Vášho záujmu o ďalšie konanie, kontaktujte náš zákaznícky servis tu. Ďakujeme.

Termín: 26. 4. 2018
Cena 179 €
bez DPH

Na odbornom stretnutí vystúpia:

JUDr. Lucia Semančínová – seniorný právny expert, špecializuje sa na oblasť ochrany osobných údajov a informačnej bezpečnosti.

Mgr. Ing. Martin Konvit – advokátsky koncipient, venuje sa najmä právu informačno- komunikačných technológii a právu duševného vlastníctva

Ing. Miroslav Ilavský – špecialista v oblasti bezpečnosti a ochrany osobných údajov

JUDr. Barbora Hambalek Lániková – odborníčka na ochranu osobných údajov a advokátka 

Mgr. Irena Hudecová  Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky 

 

Prehľad odborných tém konferencie:

 

Odborný program bude trvať od 09:00 hod do 15:30 hod. Po každom vystúpení bude nasledovať odborná diskusia, kde budú mať účastníci možnosť klásť otázky.

 
      • Kódexy správania, sankcie

 

      • GDPR a marketing
      1. Ako môžete spracúvať osobné údaje na marketingové účely,
      2. Aké povinnosti sa na vás vzťahujú
      3. Ako získať súhlas dotknutej osoby
      4. Ako informovať dotknutú osobu o podmienkach spracúvania osobných údajov

 

      • Osobitosti spracúvania osobných údajov zamestnancov – prípadová štúdia

 

      • IT bezpečnosť z pohľadu GDPR a nevyhnutné zmeny v praxi

 

      • Zodpovedná osoba podľa GDPR
      1. Povinné vymenovanie zodpovednej osoby (v ktorých prípadoch má prevádzkovateľ/sprostredkovateľ povinnosť vymenovať zodpovednú osobu podľa Čl. 37 ods. 1 GDPR)
      2. Možnosť vymenovania jednej zodpovednej osoby pre niekoľko organizácií (podľa Čl. 37 ods. 2 GDPR)
      3. Postavenie a úloha zodpovednej osoby v organizácii (prehľad činností, týkajúcich sa ochrany osobných údajov, do ktorých je zodpovedná osoba v rámci organizácie zapojená)
      4. Požiadavky na zodpovednú osobu podľa GDPR (aké profesijné kvality a akú úroveň znalostí by mala mať zodpovedná osoba)
      5. Interná verzus externá zodpovedná osoba (výhody a nevýhody) 

Časový harmonogram konferencie:

08:00 - 09:00   registrácia účastníkov

09:00 - 10:00   1. blok programu

10:10 - 10:15   Prestávka (coffee break)

10:15 - 11:15   2. blok programu

11:15 - 12:15   3. blok programu

12:15 - 13:15   Obed  (+ coffee break)

13:15 - 14:15   4. blok programu

14:15 - 15:15   5. blok programu

15:30               Záver odborného programu konferencie

 

(Zmena programu vyhradená.)

Premium**** business hotel bratislava

moderný mestský typ hotela s výbornou polohou v Bratislave v mestskej časti

Ružinov pri Bajkalskej ulici v blízkosti centra mesta. Výborná dopravná dostupnosť, klimatizované priestory, rodinná atmosféra

 

 

Adresa:

Priekopy 20/A 821 08 Bratislava

tel.: +421 4949-1055

www.hotel-premium.sk

 

MHD:

8,9,14,50,66 – zastávka SLOVANET – cca 150 m

č.74 zastávka Drieňová – cca 90 m

alebo zastávka Bajkalská – 250 m

 

Parkovisko:

Bezplatné parkovanie pre hotelových hostí pred

hotelom a na uzavretom hotelovom dvore.

 

Mapa:

Premium Business Hotel

 

Zámerom odborného stretnutia:

Zámerom odborného stretnutia je poskytnúť užitočné a praktické informácie všetkým osobám, ktoré prichádzajú do kontaktu a spracúvajú osobné údaje na všetkých úrovniach. Na odbornom stretnutí sa oboznámite s novými pravidlami nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov, ktoré musia všetky firmy a organizácie zaviesť do svojej praxe vo veľmi krátkom čase a ktorú vstupujú do účinnosti už 25. mája 2018.

 

Vysvetlíme Vám, ktoré ďalšie údaje, sa za istých okolností považujú za osobné a tiež, aké nové opatrenia a pojmy nariadenie zavádza. Zároveň zistíte, aké máte povinnosti voči Úradu na ochranu osobných údajov a aké má naopak úrad práva a povinnosti voči Vám.

 

Venovať sa budeme aj novinkám, ako sú kódexy správania a sankcie. 

 

Poukážeme na oblasť spracovania osobných údajov zamestnnacov na konkrétnej prípadovej štúdii, kde sa dozviete o konkrétnych krokoch, ktoré budete musieť implementovať vo Vašej firme či organizácii. Priblížime Vám úskalia IT bezpečnosti a riešenia, ktoré budete musieť zaviesť do praxe.

 

Upozorníme Vás na najčastejšie prehrešky a poradíme, ako sa vyhnúť likvidačným sankciám, ktoré Vám hrozia.

  

Kliknite sem pre informácie o Programe celoštátneho odborného stretnutia!

 

Komu je odborné stretnutie určené:

Celoštátne odborné stretnutie GDPR 2018: Výzvy ochrany osobných údajov v slovenskej praxi

je určené najmä:
  • štatutárom, riaditeľom a vedeniu spoločnosti,
  • personalistom,
  • firemným právnikom,
  • marketingovým špecialistom,
  • IT špecialistom.

 

Ďalšie informácie:

Ako účastník odborného stretnutia získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní. V cene sú podkladové materiály, občerstvenie v priebehu stretnutia a teplý obed. Obchodné podmienky sú Vám k dispozícii tu.

 

Nakladateľstvo Forum je členom Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých.

Semináre
PoUtStŠtPaSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242527282930
«  September 2018  »

Naše znalosti pre Váš úspech

Obľúbené: