Kamerové systémy z pohľadu ochrany osobných údajov − zmena nariadenia od 28.1.2020

Kamerové systémy z pohľadu ochrany osobných údajov − zmena nariadenia od 28.1.2020

Ako nastaviť kamerový systém v súlade s GDPR?

Termín: 14. 4. 2020
Prednáša:
Miesto konania: Název místa konání

Európska únia od 28. januára 2020 zásadne mení Usmernenie o spracúvaní osobných údajov prostredníctvom kamerových systémov! Ako nastaviť sledovanie osôb prostredníctvom kamerových systémov po novom? Na online seminári sa naučíte, ako splniť prísne požiadavky na ochranu osobných údajov. Aj to, kedy je možné využívať kamery na ochranu majetku či sledovanie zamestnancov či aké podmienky musia byť splnené na používanie kamerových systémov na marketingové účely.

Seminár bude prebiehať online, takže ho budete môcť sledovať v pohodlí vašej kancelárie, alebo vášho domova prostredníctvom svojho PC, notebooku, alebo tabletu. Zároveň budete mať možnosť klásť lektorovi otázky v reálnom čase.

199 EUR
bez DPH

Cieľ online seminára:

Cieľom online seminára je poukázať na to, aký vplyv má nová právna úprava ochrany osobných údajov podľa GDPR na prevádzkovanie kamerových systémov a video zariadení a aké povinnosti majú prevádzkovatelia týchto systémov.

Vysvetlíme Vám ako sa vysporiadať s posúdením vplyvu na práva a slobody fyzických osôb a ktoré bezpečnostné opatrenia sa budú považovať za primerané.

Upozorníme Vás ako používať právne základy, aké najčastejšie chyby sa vyskytujú pri určení právneho základu, aké odporúčania boli vydané dozornými orgánmi i Európskym výborom pre ochranu údajov a za čo už padli prvé pokuty. Mimochodom, slovenský Úrad na ochranu osobných údajov už udelil prvú pokutu za porušenie pravidiel pri kamerových systémoch, a to vo výške 10 000 EUR.

Predstavíme Vám konečnú verziu usmernenia z 28. januára 2020, ktorú po verejnej konzultácii prijal Európsky výbor pre ochranu osobných údajov (EDPB). Usmernenie o spracúvaní osobných údajov prostredníctvom kamerových systémov zásadným spôsobom upravuje podmienky používania kamerových systémov.

 

Kliknite sem na detailný Program online seminára.

 

Komu je online seminár určený:

Online seminár „Kamerové systémy z pohľadu ochrany osobných údajov“ je určený predovšetkým prevádzkovateľom kamerových systémov a rôznych video zariadení na snímanie obrazu resp. zvuku a obrazu, správcom budov, správcom bytových a nebytových domov, ale aj firmám, ktoré sa zaoberajú inštaláciou kamerových systémov či organizáciám, ktoré používajú kamerové systémy na rôzne účely (marketingové účely, analýza užívateľov či publika, kamerové systémy na športoviskách, sledovanie zamestnancov, evidencia výrobného procesu atď.).

 

Ďalšie informácie:

Ako účastník kurzu získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene seminára sú zahrnuté aj podkladové materiály a nahrávka, dostupná po dobu 3 mesiacov, ktorú si môžete pozrieť aj opakovane. Obchodné podmienky sú Vám k dispozícii tu.

Program online seminára (8.30 – 14.00 hod.):

  • Základné pojmy a zásady, ktoré je potrebné dodržať pri kamerových systémoch.
  • Ako sa vysporiadať s jednotlivými právami.
    • Kedy a ako informovať dotknuté osoby o monitorovaní kamerovým systémom (Stačí nálepka? Ako a kde umiestniť informáciu?).
    • Ako poskytnúť prístup k osobným údajom (Je možné fyzickej osobe poskytnúť záznam z kamerového systému?).
    • Čo znamená právo na prenosnosť údajov?
    • Kedy je možné žiadať o výmaz (Môže fyzická osoba požadovať vymazanie záznamu, na ktorom sa nachádza?).
  • Ktoré právne základy používať, aké najčastejšie chyby sa vyskytujú pri určení právneho základu.
  • Ako pripraviť test proporcionality, ak je právnym základom oprávnený záujem.
  • Ako sa vysporiadať s posúdením vplyvu na práva a slobody fyzických osôb v prípade monitorovania verejného priestoru vo veľkom rozsahu (a čo vôbec znamená „vo veľkom rozsahu“?).
  • Aké bezpečnostné opatrenia sa budú považovať za primerané.
  • Sprostredkovatelia pri kamerových systémoch – zmluvy o ochrane osobných údajov.
  • Oprávnené osoby a ich poverenie/poučenie.
  • Nakladanie s kamerovým záznamom, lehoty uloženia a likvidácia kamerových záznamov.
  • Metodické usmernenia Úradu na ochranu osobných údajov a Európskeho výboru pre ochranu údajov - ako sa z nich poučiť?
  • Kontrola, Úrad, pokuty – ako môže začať a prebiehať kontrola?
  • Praktické príklady a vzorové textácie. 

JUDr. Lucia Semančínová

Lucia Semančínová vedie v advokátskej kancelárii SEMANČÍN & PARTNERS oddelenie IT práva a ochrany osobných údajov. Lucia má rozsiahle skúsenosti s poskytovaním poradenstva vo veciach ochrany osobných údajov.

Online - priamy prenos

Online - priamy prenos

Seminár prebieha online, technické pokyny Vám zašleme e-mailom.

Miesto konania:

Online seminár je interaktívny, ktorého prenos budete sledovať na svojom PC - pohodlne vo vašej kancelárii bez nutnosti akéhokoľvek dochádzania. A nielen to. Budete môcť klásť lektorke / lektorovi aj svoje otázky. Je to technicky veľmi jednoduché - informácie, ako sa pripojiť, dostanete od nášho zákazníckeho oddelenia emailom 1 deň pred konaním online seminára.

Na sledovanie online seminára si nájdite pokojné tiché miesto. Presvedčte sa, že máte k dispozícii potrebné vybavenie vo funkčnom stave: počítač, monitor, slúchadlá alebo reproduktory, internetové pripojenie aspoň 256 kbps (odporúčame však 512 kbps), bežný 32 bitový webový prehliadač (neodporúčame Google Chrome) a nainštalovaný Adobe Flash Player vo verzii 11.2 alebo vyššej.

199 EUR
bez DPH