Seminár: Kalkulácie cien a nákladov v hotelierstve a gastronómii
Ako vyčísliť skutočné náklady na výrobok alebo službu a správne stanoviť ich cenu?
Termín: 30. 9. 2016
Prednáša:
Miesto konania: Název místa konání
Kalkulácie a tvorba cien sú v dnešnej dobe prirodzenou súčasťou každého podnikateľského subjektu, a tým pádom sa znalosti z týchto oblastí stávajú nevyhnutným základom k maximalizácii hospodárskeho výsledku spoločnosti. Umožňujú vyčíslenie reálnych nákladov na jednotlivé výrobky a poskytované služby podniku a následné stanovenie optimálnej ceny pre voľný trh, ktorá zabezpečí návratnosť vynaložených prostriedkov v očakávanej miere. Tieto princípy samozrejme platia aj v hotelierstve a gastronómii a sú stále významnejšie s narastajúcou konkurenciou na trhu a neustále sa meniacim podnikateľským prostredím v týchto odvetviach.
Na toto školenie už nie je možné sa objednať. V prípade Vášho záujmu o ďalšie konania, kontaktujte náš zákaznícky servis. Ďakujeme.
Cieľ seminára:
Oblasť kalkulácií a tvorby cien má v každej modernej firme nezastupiteľnú úlohu a plní veľmi významnú zložku k jej úspešnému fungovaniu v dnešnom náročnom ekonomickom prostredí. K jej správnej aplikácii v podnikovom prostredí sú potrebné znalosti predovšetkým z finančného a manažérskeho účtovníctva, finančnej analýzy, reportingu a finančného manažmentu.
Aby systém kalkulácií a určovania cien prinášal želané výsledky v každej organizácii, je potrebné poznať jeho nástroje a vedieť ich správne použiť. Počas seminára predstavíme individuálne postupy pre určenie skutočných nákladov na jednotky výrobkov
a služieb a ich správnej aplikácie pre rozličné situácie v hotelierskej a gastronomickej praxi. Špeciálne sa takisto zameriame na oblasť tvorby cien v rôznych prípadoch závislých na konkurenčnom prostredí, v ktorom prevádzka pôsobí.
Program je doplnený aj o niekoľko ďalších zaujímavých bodov priamo súvisiacich s hlavnou témou dňa. Seminár účastníkom poskytne okrem detailného prehľadu hlavnej problematiky predovšetkým množstvo praktických príkladov na zlepšenie hospodárenia spoločností a tým aj ich celkového postavenia na trhu.
Kliknite sem pre detailný Program seminára.
Komu je seminár určený:
Seminár "Kalkulácie cien a nákladov v hotelierstve a gastronómii" je určený všetkým tým, ktorí sú zodpovední za výpočet nákladov na jednotlivé výrobky a služby v hoteli alebo gastronomickej prevádzke a tvorbu ich cien, t.j. hlavne finančným riaditeľom, hlavným účtovníkom, kalkulantom, podnikateľom a majiteľom prevádzok v cestovnom ruchu.
Ďalšie informácie:
Ako účastník kurzu získate CERTIFIKÁT o jeho absolvovaní, ktorý môžete využiť vo svojom CV v časti o doplnkovom odbornom vzdelávaní. V cene seminára sú podkladové materiály, občerstvenie v priebehu kurzu a teplý obed. Obchodné podmienky sú Vám k dispozícii tu.
Program celodenného seminára (9:00-15:30 hod.)
1. Vymedzenie pojmu nákladov a ich členenie
a. Druhové
b. Účelové
c. Kalkulačné
d. Ostatné
2. Základné typy kalkulácií
a. Kalkulácia nákladov na zákazku
b. Prirážková kalkulácia
3. Alokácia režijných nákladov
a. Rozvrhové základne a ich druhy
b. Activity-Based Costing (ABC)
4. Kalkulácie v hotelierstve a gastronómii
a. Náklady na izbu
b. Náklady na jedlo a nápoje (banket vs. à la carte)
c. Ostatné náklady
5. Štandardné náklady
a. Aplikácie metódy štandardných nákladov
b. Analýza odchýliek
6. Tvorba cien
a. Vplyv konkurenčnej situácie na ceny - benchmarking
b. Určenie cien na základe dopytu - yielding
c. Nákladovo orientované metódy tvorby cien
7. Cost-Volume-Profit (CVP) analýza
a. Vplyv objemu výroby na náklady
b. Krycí príspevok a bod zvratu (BEP)
c. Maximalizácia zisku
8. Kalkulácia cieľových nákladov (Target Costing)
9. Analýza profitability zákazníkov a Activity-Based Pricing
Bratislava, Premium business hotel
Priekopy 20/A, Bratislava 82108
Premium**** business hotel Bratislava
Moderný mestský typ hotela s výbornou polohou v Bratislave v mestskej časti Ružinov pri Bajkalskej ulici v blízkosti centra mesta.
Výborná dopravná dostupnosť, klimatizované priestory, rodinná atmosféra.
Adresa:
Priekopy 20/A 821 08 Bratislava
tel.: +421 4949-1055
MHD:
8,9,14,50,66 – zastávka SLOVANET – cca 150 m
č.74 zastávka Drieňová – cca 90 m
alebo zastávka Bajkalská – 250 m
Parkovisko:
Bezplatné parkovanie pre hotelových hostí pred
hotelom a na uzavretom hotelovom dvore.